VASLUI. Pacienţii programaţi în octombrie la investigaţii prin RMN nu au fost consultaţi nici până acum

Data publicării:
RMN VASLUI

La Vaslui, bolnavii așteaptă cu lunile pentru a face o analiză RMN. Deși serviciului este gratuit pentru toate persoanele asigurate, cei aflați în situații grave preferă să plătească pentru a fi consultați cu prioritate.

"Ca să stai patru luni jumătate, cinci cu durere şi să nu poţi merge la serviciu, normal. Şi nu am putut. Deci am renunţat şi am mers cu plată. La salariul pe care îl avem, foarte mare. Dar nu avem ce face. Pentru sănătate dăm tot," a spus  Angela Bugeag, pacientă.

O investigație prin RMN costă aproximativ 800 de lei. Iar în luna februarie, 47 de persoane au beneficiat de această analiză în mod gratuit. Reprezentanţii policlinicii private unde se află singurul aparat RMN spun că suma primită de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate este mult prea mică pentru a acoperi număr mare de solicitări.

"Avem liste de aşteptare din octombrie, pacienţi cu probleme, din păcate, de oncologie, probleme grave de sănătate care chiar nu pot aştepta atâtea luni, care stau pe liste câte patru, câte cinci luni," explică Laura Ștefăniță, registrator pacienți.

Dacă în luna decembrie erau 400 de persoane înscrise la analize, acum, lista de așteptare a ajuns la 600 de pacienți. Reprezentanții policlinicii au făcut numeroase cereri la Casa de Asigurări de Sănătate pentru suplimentarea fondurilor. Până acum, nu s-a găsit nicio soluție. Există, însă, promisiuni.

Simona Polak, președintele CJAS Vaslui: "Aşteptăm bugetul pentru trimestrele doi, trei şi patru, pentru că nu am avut buget decât pentru trimestrul întâi. Vom reanaliza situaţia şi vom modifica procentul. Până vom rezolva această listă, probabil că vom mări procentul care va fi alocat analizelor imagistice."

Persoanele trimise din spital pentru investigaţii prin RMN, aproximativ şase cazuri pe lună, sunt preluate în regim de urgenţă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri