VASLUI. Se forţează organizarea unui referendum privind explorarea gazelor de şist

Data publicării:
lucratori chevron

Lupta celor din Puiești împotriva explorării gazelor de șist a început în 2011. De atunci Consiliul Local a aprobat trei hotărâri prin care a interzis montarea sondelor pe teritoriul comunei. Primele doua nu au avut câștig de cauză in fața prefecturii, iar a treia inca se judeca in instanță. Acum primaria apeleaza la inca o solutie. Pe 30 decembrie consilierii locali vor încerca sa organizeze un referendum pentru ca localnicii sa-si exprima punctual de vedere in privinta gazelor de șist.  

"Din punctul de vedere al Consiliului Local am tot sprijinul iar majoritatea sunt de acord cu interzicerea explorării şi exploatării gazelor de şist pe teritoriul comunei Puieşti", a declarat primarul Costel Moraru.

Cei mai mulţi dintre localnici se tem de efectele investiţiei Chevron. "E vorba de apă, mediu, de sol, de plante, despre femeile gravide. Din punctul meu de vedere nu sunt de acord nici cu explorarea nici cu exploatarea", a spus un sătean.

În urmă cu o săptămână, reprezentanţii companiei Chevron şi cei de la Agenţia Naţională de Protecţie a Mediului au organizat la Puieşti o dezbatere publică. Nu au reușit să-i convingă pe localnici că explorările nu reprezintă un pericol nici pentru natură şi nici pentru oameni.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri