Vaslui. Direcţia de Asistenţă Socială este cel mai mare angajator din judeţ

Data publicării:
ANGAJARI VASLUI

25.000 de oameni trăiesc doar din ajutoarele de la stat, iar alţi 20.000 de copii, bătrâni şi persoane cu dizabilităţi sunt incluşi în sistemul de asistenţă socială. Lor li se adaugă alţi 3.000 de şomeri care primesc indemnizaţie. Aşa arată judeţul Vaslui în cifre. Mii de persoane fără loc de muncă, ajutate de stat. Oamenii se plâng că nu găsesc de lucru:

"Sunt locuri puţine şi majoritatea pe confecţii, şi e foarte greu să ne găsim aici un loc de muncă."

"Suntem tineri. Noi avem nevoie de un loc de muncă, dar nu prea ni se acordă aceste locuri. Nu că sunt puţine, sunt foarte puţine."

În ultima săptămână au fost disponibile puţin peste 100 de posturi.

"Locurile de muncă pe care le avem noi sunt conform cu puterea economică a judeţului Vaslui", a declarat Laura Toporăscu, purtător de cuvânt al AJOFM Vaslui.

Alţi oameni au renunţat să mai caute un job după ce, ani la rând au bătut din uşă în uşă. Este şi situaţia Mihaelei Beleuţă din comuna Ştefan cel Mare, judeţul Vaslui. Are şase guri de hrănit, iar de cinci ani acoperă cheltuielile cu 500 de lei: 300 din venit minim garantat şi 200 din alocaţiile copiilor.

"Chiar dacă am căutat de muncă nu se găseşte. De asta unii preferă ca ai lor copii să plece în afară ca vai de capul lor, să muncească pe unde apucă. Nu îşi dă interesul nimeni să ofere locuri de muncă, să facă ceva, să investească nişte bani, să facă nişte firme", a spus Mihaela Beleuţă, asistat social.

Aşa se face că în Vaslui cel mai mare angajator a devenit Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, cu 2.400 de angajaţi.

"Este un oraş cu probleme, condiţiile materiale, morale sunt aşa cum sunt. Da, este o instituţie cu număr mare de personal şi cu o diversitate de probleme", a precizat Mihaela Gudaru, director Resurse Umane DGASPC Vaslui.

Autorităţile spun că se fac investiţii, dar pe măsura bugetului local.

"Avem 5.362 de angajatori activi care au 54.461 de salariaţi cu contracte individuale de muncă active", a spus Alin Moraru, inspector şef adjunct Relaţii de Muncă, Inspectoratul Teritorial de Muncă Vaslui.

"În ceea ce priveşte investitorii străini, din păcate, noi nu avem o competenţă pentru a ne ocupa de aceşti investitori şi nici nu le putem oferi, în afară de bunăvoinţa noastră, de disponibilitatea noastră, nu le putem oferi avantaje care să îi facă să se înghesuie în judeţul Vaslui", a spus Dumitru Buzatu, preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui.

Până se vor găsi variante pentru a atrage investitori, principalele ramuri care ajută la dezvoltarea economică a judeţului rămân agricultura, industria alimentară şi apicultura.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri