Zeci de permise de conducere reţinute în doar câteva ore de poliţiştii din Iaşi

Data publicării:
semnalizare cale ferata

Au fost aplicate în total 271 de sancțiuni contravenționale în valoare de peste 58.000 lei, după cum urmează:
- nerespectarea reguli trecere nivel cale ferată – 14
- depăşire – 5
- nepurtare centură – 43
- folosire telefon mobil – 31
- lipsă acte – 18
- alte abateri la regimul rutier – 122

Totodată, au fost reținute 24 de permise de conducere (pentru nerespectarea roşu CFR – 12, depăşire – 5, prioritate pietoni – 1, viteză – 4, alcool – 1, nerespectare dispoziţii poliţist rutier – 1), precum și 4 certificate de înmatriculare.
În cadrul acțiunii a fost constatată și o infracțiune.

Exemple:
- A. Marian, de 27 ani, din Târgu Frumos, conducea un autovehicul pe DN 28 dinspre Podu Iloaiei spre Iaşi, iar la trecerea la nivel cu calea ferată de la ieşirea din localitatea Podu Iloaiei nu a respectat semnalele acustice si luminoase, continuându-şi deplasarea. Acesta a fost sancţionat cu amenda de 945 lei, fiindu-i reţinut permisul de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioada de 90 zile;
- P. Alexandru, de 28 ani, din Iasi a fost depistat în timp ce conducea un autoturism pe str. Sergent Grigore Ioan din Iași, iar la trecerea la nivel cu calea ferată de la BJATM nu a respectat semnalele acustice si luminoase ale semibarierelor aflate în coborâre. Acesta a fost sancţionat cu amenda de 945 lei, iar ca măsură complementară s-a procedat la reţinerea permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Iaşi. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri