100 de şoferi bihoreni sunt amendaţi zilnic pentru viteză excesivă 

Data publicării:
viteza 260914

Unul dintre contravenienţi a fost depistat joi în Oradea circulând cu 34 de kilometri peste limita admisă în zonă, de 70 de kilometri la oră. În mai puţin de o oră, agenţii poliţiei rutiere au surprins alţi 12 conudcători auto goneau pe străzile oraşului.

"Profitând de faptul că viteza se constată cu un aparat omologat, sigur că este una dintre sancţiunile cele mai obiective pe care le poate da un poliţist rutier. Totul este filmat, înregistrat cu aparate omologate", susţine comisarul-şef Dorin Sava, şeful Poliţiei Rutiere Bihor.

În fiecare zi poliţiştii rutieri din Bihor amendează o sută de şoferi pentru viteză excesivă. Psihologii au o explicaţie pentru gestul vitezomanilor.

"Din punct de vedere psihologic, îi determină o organizare mai puţin bună. O stimă de sine, aici mă refer la respectul faţă de ei şi faţă de cei din jur. Nerespectându-ne pe noi, categoric nu-i respectăm nici pe ceilalţi", crede Gabriela Moholea, psiholog.

În Bihor, în primele şase luni ale acestui an au fost sancţionaţi peste 21 de mii de şoferi pentru că au depăşit limitele legale de viteză.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Constantin Gheroghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri