30 de piloţi din Bihor, Satu Mare şi Sălaj au participat la Rally Sprint Oradea

Data publicării:
pleaca in concurs

Natalia Iocsak este cea mai tânără participantă la categoria juniori a competiţiei de la Oradea. Deşi va putea să-şi ia permisul auto abia peste 7 ani, deţine deja două titluri de campionă naţională la categoria ei de vârstă. Este membru al Automobil Clubului Român şi poate conduce maşini, doar în concursuri, însoţită de antrenorul ei.

"- De la 9 ani am început, prima oară a început fratele meu, apoi am început și eu m-a învățat și tata și am avut și un antrenor.
- De ce concurezi aici, e un sport greu?
- Pentru că îmi place.
- Cum te simți la volan?
- Mă simt foarte bine, mă simt minunat", spune Natalia. 

În concursul de îndemânare de la Oradea au luat startul 30 de piloţi din Bihor, Satu Mare şi Sălaj. Ei au avut de parcurs de câte 5 ori traseul lung de 500 de metri, plin de obstacole şi curbe, amenajat în parcarea unui centru comercial.

"Un pilot trebuie să abordeze virajele foarte strâns la viteze mai mari, cât mai puțin să piardă aderență să aibă tot timpul aderența maximă", explică Cristian Popa, pilot de raliu.

"- Cât investește un pasionat ?
- De la 500-1000 de euro până la 50-60 de mii", susţine Laszlo Pentec, pilot de raliu.

Participanţii au fost încurajaţi de pe margine de zeci de spectatori. Concursul de îndemânare de la Oradea a ajuns deja la cea de-a treia ediţie. Următoarea etapă va avea loc în luna mai.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri