Abator clandestin, descoperit în Bihor

Data publicării:
abator carne

Descoperirea a fost făcută joi, de poliţiştii de investigare a fraudelor și de agenții din comuna Cociuba Mare. Potrivit anchetatorilor, un bărbat de 36 de ani, din localitatea Tinca, este bănuit că în abatorul clandestin ar fi sacrificat vită şi porc, fără a respecta normele legale în vigoare.

„Cel în cauză este bănuit că, ulterior, ar fi comercializat carnea şi produsele din carne rezultate în urma sacrificării, către diferite persoane fizice şi juridice", spun polițiștii.

În abatorul improvizat au fost descoperite 735 kilograme de carcasă de vită şi porc și peste 50 de kilograme de organe şi trei piei de vită, în valoare totală de peste 7.500 de lei.

Polițiștii au ridicat diverse caiete cu evidenţe, manuale şi crotalii aparţinând unor animale sacrificate anterior. Anchetatorii spun că acest lucru atestă efectuarea unor operaţiuni comerciale ce nu au fost declarate organelor fiscale.

Întreaga cantitate de produse din carne descoperită urmează să fie distrusă. Bărbatul din Tinca este cercetat acum pentru evaziune fiscală.

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri