Acuzaţii de fraudă la Bacalaureat, în Bihor. Supraveghetorii de la un centru de examen din Ştei, înregistraţi când i-au lăsat pe elevi să copieze 

Data publicării:
sediu colegiu Stei1

Totul a pornit de la o sesizare care Urmare a unei sesizări privind existenţa unor similitudini între 42 de lucrări la matematică care proveneau din centrul de examen Colegiul Tehnic „Unirea" din Ştei. Imediat, comisia judeţeană de Bacalaureat a dispus analizarea înregistrărilor din cele 14 săli în care s-a desfăşurat proba obligatorie a profilului la şcoala din Ştei.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei, în 10 săli, în care au susţinut proba aproape 200 de elevi, s-a descoperit că profesorii supraveghetori le-au permis candidaţilor să vorbească între ei şi să copieze. În unele cazuri chiar i-ar fi ajutat să copieze unii de la alţii. Din cauza gravităţii faptelor, ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu, a anunţat astăzi că trimite corpul de control, pentru a verifica posibila fraudă. De asemenea, Comisia Naţionaă de Bacalaureat a cerut organizarea unei comisii de cercetare disciplinară a profesorilor implicaţi. În plus, în acest caz s-a făcut o plângere penală. 

Dascălii care vor fi găsiţi vinovaţi riscă, în funcţie de gravitatea abaterilor, până la destituirea din funcţia de conducere, de îndrumare şi de control din învăţământ sau desfacerea disciplinară a contractului de muncă.

Şi elevii care au profitat de "bunăvoinţa" profesorilor supraveghetori vor avea de suferit. În funcţie de gradul de vinovăţie, vor fi sancţionaţi. Cea mai gravă pedeapsă poate fi eliminarea din examen, fără posibilitatea de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat, cu reluarea integrală a probelor.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri