Acuze clasate şi CV corectat. Rozalia Biro, viitorul ministru al Culturii, a scăpat de acuzele aduse de ANI

Data publicării:
BETA biro

Rozalia Biro a fost cercetată de către procurorii anticorupţie la sesizarea Agenției Naționale de Integritate. Senatorul era acuzat că, în perioada când a fost viceprimar, a dispus închirierea unui imobil către o fundaţie în care era şi ea membră. Însă, chiria nu a mai fost plătită, pentru că fundaţia a refuzat să preia clădirea. Astfel, spun cei de la DNA, au fost aduse prejudicii bugetului local. Biro spune însă că nu a fost audiată de procurori.

"Cele două acuzații referitor la daune pricinuite neîncasării chiriei și dreptul primăriei de a da în chirie imobile care sunt în proprietatea statului sunt nefondate și se clasează."

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Justiție și Casație a clasat dosarul în urmă cu trei săptămâni, deoarece conflictul de interese nu era considerat infracţiune în 2006, la data comiterii.

Rozalia Biro s-a declarat surprinsă când i s-au propus funcţiile din Guvern, pentru care îl consideră mai potrivit pe Marko Bella. Cum acesta a refuzat, senatorul de Bihor a fost de acord cu propunerea Uniunii, chiar dacă activitatea sa din Parlament nu a cuprins şi domeniul culturii.

"Nu cred că ar fi trebuit să mă ocup cu altceva decât cu domeniul pentru care am primit în răspundere, ca să spun așa ca și președinte a Comisiei", consideră Rozalia Biro, propunerea UDMR pentru ministerul Culturii.

Întrebată de jurnalişti, Rozalia Biro a recunoscut că trecerea limbii române la rubrica limbi străine în CV-ul său este o greşeală a unui coleg şi a corectat-o: "CV-ul mai ales pe calculator nu-ți scrii cu mâna proprie ( îl,n.r), ci un coleg, din biroul cu care lucrezi. Limba română o consider limbă de cetățenie, având în vedere că limba mea maternă este limba maghiară."

Rozalia Biro va prelua funcţia de ministru al Culturii la 1 august.

reporter: Gabriel Bonaciu
operator: Gabor Szilagyi

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri