Afacere cu elixirul tinereții. Un maramureșean produce acasă suc din grâu verde încolțit

Data publicării:
suc bio

Iosif Ilyeș are 67 de ani și a lucrat la spitalul județean din Baia Mare, ca tehnician de aparatură medicală. De un an și-a deschis o mică afacere naturistă: produce suc din grâu verde încolțit. Ideea i-a venit după ce medicul nutriționist i-a recomandat acest tip de băutură pentru problema sa cu circulația sanguină deficitară.

"Am mers pe la medici, mi-au spus: ai probleme cu circulația, dar concret nu s-a făcut nimic. Atunci am găsit această soluție de iarbă de grâu, am găsit pe net… plus la indicațiile nutriționistei."

Pentru că tratamentul a dat roade în cazul său, băimăreanul a hotărât să deschidă o mică afacere. Și-a amenajat în curtea casei o seră cu rafturi suspendate pe care crește grâu verde încolțit. Udat constant, exclusiv cu apă de izvor, grâul este gata de recoltat în câteva zile.

"Când ajunge iarba la maturitate, asta însemnând 5-6, chiar 8 cm, se taie cu o foarfecă cât mai aproape de germeni ca să nu se piardă vitaminele", spune Iosif Ilyes.

Odată recoltată, iarba este prelucrată într-o mașină specială, care nu are nicio piesă metalică, pentru a nu deteriora calitatea sucului.

"Se stoarce manual pentru că, dacă storci cu blender-ul și cu tot felul de alte utilaje, se taie enzimele."

"După ce au fost spălate în câteva ape, semințele sunt puse la germinat. Udate în mod constant, în aproximativ 10 zile, acestea devin iarbă care mai apoi se transformă în suc", explică Izabela Jurasko, corespondent Digi24 Oradea.

"Acest suc de iarbă de grâu este, după mine, unul dintre elixirele tinereții. Este clorofilă, sângele verde al plantei, care e compatibilă perfect cu sângele nostru. Este foarte bine folosit în toate bolile și mai ales în cancere", susţine Lena Coteț, nutriționist.

Clienții sunt de toate vârstele. Deși nu are nicio problemă de sănătate, Radu Dumitru consumă zilnic câte 50 de mililitri de suc de grâu verde și spune că se simte excelent. "Vrem să prevenim, să nu ne întâlnim peste 2-3 ani cu vreo boală care apare așa, din senin."

"Mă simt cel mai bogat om pentru că știu că fac ceva pentru oameni", spune Iosif Ilyes.

100 de mililitri de suc din grâu verde încolțit se vând cu 10 lei. Băutura trebuie consumată în maximum 48 de ore de la producerea ei.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri