Aglomeraţie în vămile din vestul ţării. Românii care muncesc în străinătate au venit acasă în vacanță

Data publicării:
aglomeratie vama

Încă din prima zi a lui august, poliţiştii de frontieră din Borş au lucrat pe patru benzi la intrarea în ţară, ca să facă faţă numărului mare de maşini. Cei mai mulţi dintre români au venit din Spania, Italia, Germania sau Franţa încărcaţi de cadouri pentru familie și prieteni.

"- În concediu am venit, să vedem familia și să ne bucurăm împreună cu cei de acasă.
- Ce le-ați adus?
- De toate. E prea plină mașina să pot să vă spun. De toate: ciocolată haine, tot ce există."

"- Mergem să o vedem pe mama mea la Cluj.
- De unde ați venit?
- Din Italia.
- Și ce ați adus rudelor?
- Ce este în Italia de mâncare: un pic de paste, roșii."

Familia Morar a plecat în Italia în urmă cu patru ani. Acum revin în ţară o lună, în concediu, dar recunosc că îşi doresc se întoarcă definitiv acasă. Recunosc, însă, că salariile mici din România sunt cele care îi împiedică să facă acest lucru.

"Pentru luna aceasta ne facem planuri de concediu de un an. Ar fi o mare bucurie să ne putem întoarce mâine înapoi. Nu să mai locuim în afară. Asta ar fi o mare bucurie și, din păcate, nu cred că se va îndeplini foarte curând."

Poliția de Frontieră a luat măsuri ca aglomerația în Vama Borș să fie evitată. "Conducerea ITPF Oradea a luat măsuri pentru realizarea unui control de frontieră eficient și fluent care constă în suplimentarea personalului care își desfășoară activitatea la controlul documentelor", a declarat comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

La sfârșitul lunii august aglomeraţia va reveni în vămile din vestul ţării. Atunci românii ce muncesc afară se vor întoarce în străinătate.

Reporter: Mariana Gurgu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri