BIHOR. 12 persoane, trimise în judecată pentru evaziune fiscală

Data publicării:
bani spalare

foto: arhivă

Cei 12 bihoreni au vârste cuprinse între 34 şi 62 de ani şi sunt administratori sau reprezentanţi ai unor firme cu sediul în Bihor. Potrivit poliţiştilor de investigare a criminalităţii economice, opt dintre inculpaţi sunt bănuiţi că în perioada 2009 - 2012 ar fi înregistrat în evidenţele contabile ale societăţilor achiziţii şi servicii presate de firme fantomă. Acestea din urmă era reprezentate de celelalte patru persoane cercetate în dosar. Operaţiunile erau făcute, spun anchetatorii, pentru sustragerea de la plata obligaţiilor către bugetului de stat.

În acest fel, prin deducerea ilegală a TVA şi prin diminuarea impozitului pe profit a fost cauzat un prejudiciu de 3,1 milioane de lei. „Prejudiciul a fost recuperat, parţial, prin plata efectivă făcută de reprezentanţii societăţilor cercetate în prezenta cauză, care au achitat în total 606.463 lei, iar pentru 1.656.182 lei au fost instituite măsuri asiguratorii, aplicându-se sechestre asiguratorii asupra bunurilor mobile şi imobile deţinute de cei în cauză", au transmis poliţiştii din cadrul SICE Bihor.

Dosarul a fost finalizat şi a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor cu propunere de trimitere în judecată a celor 12.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri