BIHOR. Casa bunicii, mini hotel pentru turiști

Data publicării:
casa bunicii

Casa din satul bihorean Drăgoteni e o adevărată oază pentru turiștii care vor să scape de aglomerația din orașe. Cei care au avut grijă să le ofere acest refugiu sunt doi tineri care au exploatat la maxim potențialul locuinței moștenite de la bunici.

"Turistul vine într-o zonă pitorească, la poalele Apusenilor, stă într-un loc rustic ca acesta, mănâncă mâncare tradițională, putem coace pâine la cuptor și alte preparate delicioase și bineînțeles dacă vor îi putem învăța meșteșuguri", spune Andrada Tempelean, proprietara casei.

Prima care au simțit ospitalitatea gazdelor din Drăgoteni a fost, acum doi ani, o familie din Germania. Fascinați de simplitatea și farmecul vieții de la țară, nemții au rămas în sat o lună. După primii vizitatori au urmat imediat alții.

"N-am avut bunici la țară și...am avut doar niște străbunici și o perioadă foarte scurtă în copilărie în care am avut ocazia să văd cum e viața la țară și de atunci tânjesc să mai găsesc locuri de genul acesta. Chiar e autentic, aici lucrurile chiar sunt vechi", explică Roxana Farca, blogger de călătorii.

"Îmi place foarte mult că suntem mai în natură așa. Nu numai cu mașini, cu poluare, cu chestii din acestea", spune Petra Farca, turist.

În casa bătrânească, devenită acum un mini hotel, somnul e unul odihnitor. Nici nu are cum sa fie altfel pentru că patul e unul cu paie, exact ca pe vremea bunicii.

Casa bunicii poate fi închiriată și în întregime, la un preț de 200 de lei pe noaptre. La pachet vin și drumețiile organizate prin Țara Beiușului ori vizitarea peșterilor din zonă.

Reporter: Diana Grad
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri