Bloc pentru orfani. O asociaţie din Oradea construieşte o clădire pentru tinerii ce pleacă din orfelinate

Data publicării:
bloc 190814

Obligaţi ca la 18 ani să plece din centrele de plasament sau orfelinate, mulţu tineri îşi găsesc cu greu un loc de muncă. Ca să nu rămână pe străzi, Asociaţia Caritas Eparhial a decis să le întindă o mână de ajutor.

"Se va construi un bloc cu 10 apartamente pentru tinerii care ies din casele de copii. Nu au o casă pentru că nu au loc de muncă, nu-şi pot întemeia o familie prin urmare este un cerc din care nu pot să iasă", spune preotul Olimpiu Todorean, preşedintele Asociaţiei Caritas Eparhial din Oradea.

Membrii asociaţiei au adunat 400 de mii de euro din donaţii şi au trecut la treabă. Fundaţia şi canalizarea blocului social din cartierul orădean Rogerius au fost deja finalizate.

"Construim un P+3 pe zidărie portantă, vor fi locuinţe sociale. Am început în iulie în acest an şi structura de rezistenţă va fi gata până în noiembrie", explică Alexandru Sobieski, diriginte de şantier.

Blocul este amplasat aproape de staţiile de transport în comun. Apartamentele sunt formate din două camere, o baie, o bucătărie şi vor fi dotate cu strictul necesar. Aici vor locui tinerii care-şi întemeiază o familie şi au un loc de muncă. Ei nu vor plăti chirie; în schimb vor fi obligaţi ca în fiecare lună să depună bani într-un cont personal.

Blocul destinat tinerilor orfani va fi gata în vara anului viitor, promit constructorii.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Constantin Gheorghiţă

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri