Consilierii UDMR critică strategia de dezvoltare a Oradei

Data publicării:
Laszlo Ritli Istvan Huszar

Cei doi au observat că în strategia autorităţilor comuna Sânmartin este prezentată ca o parte integrantă a municipiului, chiar dacă nu a fost luată decizia de contopire a celor două unități administrativ teritoriale. Consilierii UDMR susțin că datele folosite în strategie au mai bine de trei ani vechime și alcătuiesc doar o prezentare a municipiului, nu a proiectelor strategice pentru Oradea.

Istvan Huszar a remarcat că în materialul pregătit de Primărie se spune că municipiul susține investiții care vor face concurență altor proiecte ale oraşului.

„Este propus într-un paragraf un proiect de reabilitare a unui aquapark din Sânmartin. Stau să mă gândesc: eu municipalitate am un proiect pe fonduri europene şi o mare parte fonduri proprii sunt în prag de a începe o investiţie, Ştrandul Nymphaea, aquapark. Cred că realizarea încă unui aquapark în Sânmartin oare nu-mi generează mie concurenţă?"

Laszlo Ritli, consilier local UDMR Oradea: „Nu aminteşte de Universitatea din Oradea. Noi considerăm că niciun fel de strategie nu poate să existe acolo unde nu există învăţământ superior."

Reporter: Laura Breb
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri