Controale amănunţite la frontiere. Sute de camioane stau la cozi kilometrice în zona Vămii Borş

Data publicării:
camioane in vama

Poliţia de Frontieră Română a confirmat, printr-un comunicat, că "efectuează verificări amănunţite asupra persoanelor şi mijloacelor de transport care tranzitează frontiera, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară". Autorităţile au confirmat că măsura are caracter temporar şi are scopul de a preveni tranzitarea graniţei de persoane provenite din zone de conflict, "care pot derula activităţi ce reprezintă o ameninţare reală la adresa securităţii interne şi externe".

Din aceste motive, în vămi a crescut foarte mult timpii de aşteptare. Unii camionagii au confirmat că în Ungaria coada de autotrenuri s-a întins dimineaţă pe mai bine de 10 kilometri. "Stăm în coadă de 6 ore. Mi s-a spus că Poliţia de Frontieră a primit ordin să facă nişte copii de pe buletin, permis, taloane de înmatriculare, asigurările", a precizat pentru Digi24 Oradea Marius Gocan, şofer pe un autocamion.

"Toată săptămâna s-a stat câte 5-6 ore degeaba în cozi. Ne torturează psihic. Vă daţi seama că un şofer enervat la culme - cum mai poate apoi să conducă şi ce catastrofe se pot produce pe drumuri din cauza stresului excesiv", spune un alt şofer, Adrian Gabriel Letea.

Poliţiştii de frontieră susţin că s-au luat măsuri pentru operativitatea controalelor: "s-au luat măsuri de suplimentare a personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul documentelor şi de creştere a numărului arterelor de control din punctele de frontieră". Şoferii sunt sfătuiţi să folosească şi alte puncte de frontieră pentru a nu le aglomera pe cele mari.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: Marius Gocan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri