Cozonacii au fost la mare căutare în Săptămâna Mare. O brutărie din Salonta a livrat peste 100 de mii de bucăți

Data publicării:
cozonaci 280416

În orașul bihorean Salonta, administratorul unei brutării și-a făcut din timp calculele și a stabilit că pentru Paște poate vinde peste 100 de mii de cozonaci.

"Am livrat până săptămâna trecută, când contractele au prevăzut undeva la 100-120 de mii de cozonaci în piața națională și 10-20 de mii în piața locală. Credem că vom mai vinde 10-15 mii de cozonaci", spune Vasile Crișan, administratorul brutăriei.

Cozonacii făcuți în fabrica din Salonta sunt cunoscuți în țară. Unul dintre secrete e rețeta locală după care sunt produși. Preluată de la bătrâni, aceasta a fost adaptată la producția industrială în urmă cu 7 ani.

"Cel mai bine vândut e cozonacul cu nucă, la care folosim o umplutură de nucă cu nucă pe care o preparăm noi, nu cu premix de nucă. Mai facem cozonac asortat, care are cacao, rahat și stafide", spune Radu Nistor, director de producție.

"- Au un gust foarte bun, ca și cum ar fi cozonacii de casă.
- Pentru ce cozonaci optați de obicei?
- Cu nucă și asortați."

Varietatea sortimentelor de cozonaci le atrage în magazine pe gospodine.

"- De obicei, noi facem și acasă, dar anul acesta, din păcate, lucrez sâmbătă și am timp să mă pregătesc. Sunt nevoită să comand cele de trebuință pentru Paște.
- Câți cozonaci veți cumpăra?
- Cred că doi, trei. Doar pentru familie."

"Vindem foarte bine, în fiecare zi tot mai mult, până inclusiv sâmbătă când se vinde cel mai bine", spune Elena Foica, vânzătoare.

Un cozonac pleacă de la producător cu un preț cuprins între 4 și 10 lei, în funcție de sortiment și gramaj.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri