Curent ieftin pentru orădeni. RCS&RDS oferă energie electrică la preţ mai mic

Data publicării:
curent ieftin 230415

În fiecare zi, aproape 40 de tramvaie asigură transportul călătorilor din Oradea. În total, garniturile consumă 8 mii de megawaţi pe an, motiv pentru care energia mai ieftină oferită de RCS&RDS va permite economii consistente pentru societatea locală de transport în comun.

"Vechiul furnizor a livrat la 160 de lei megawatul oră, acum noul furnizor s-a angajat la 130 de lei. Economia posibilă ar fi de 600 de mii de lei. Toți acești bani pot merge în imbunătăţirea calității transportului, mărirea frecvenței sau achiziția de utilaje noi", explică Romeo Nica, directorul economic al societăţii orădene de transport în comun.

Tot datorită energiei livrate de RCS&RDS, un hotel de patru stele din Oradea a redus semnificativ cheltuielile lunare.

"Tocmai ce am primit prima factură și am constatat o scădere cu aproximativ 33% a valorii acesteia. Calculul nostru arată că vom face o economie anuală de aproximativ 120 de mii de lei", spune Romeo Ionescu, managerul hotelului Ramada din Oradea.

Costurile vor scădea şi mai mult după ce compania RCS&RDS va construi o reţea proprie de transformare și distribuție a curentului pe terenuri concesionate de la primăria orădeană.

"Vom veni cu un cablu nou la dumneavoastră în casă. Iar dumneavoastră, ca proprietar, veţi putea opta spre cel mai bun, iar bun se traduce nu prin calitatea curentului, care probabil va fi aceeaşi, ci prin preţ. Am făcut câteva treceri de test; personal sunt de luni trecut pe noul sistem", spune Nelu Dumea, director regional RCS&RDS.

"E mult mai bună ideea și mi se pare logic dacă au și prețuri mai ieftine."

"Este un lucru foarte bun în momentul când mai apar concurenți, treaba e spre bine spre progres."

În cel mult o lună şi persoanele fizice din Oradea vor putea alege oferta de energie electrică a RCS&RDS.

Reporteri: Bogdan Costea, Laura Breb
Operatori: Robert Rezmuves, Cristian Rusu

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri