Cursă OTL între România şi Ungaria. A fost reînfiinţată cursa Oradea - Biharkeresztes

Data publicării:
curse otl

Autobuzele OTL vor face 3 curse în timpul săptămânii și 6 curse în weekend. Punctul de pornire va fi Autogara Nufărul din Oradea, iar sosirea se va face în Gara Biharkeresztes-Allomas. Călătoria va dura în jur de o oră, asta în cazul în care la controlul la vamă nu se va prelungi din cauza problemei refugiaților.

"Șoferul nu va avea dreptul de a bloca un migrant pentru că nu el verifică pașaportul sau datele personale ale aceluia; dacă plătește biletul, urcă pe autobuz. Însă la graniță polițistul de frontieră trebuie să verifice pe toată lumea și acolo s-ar putea să ne provoace neplăceri", spune Istvan Csuzi, directorul societății orădene de transport.

Reluarea cursei Oradea-Biharkeresztes este o veste bună în special românii care și-au cumpărat case în apropierea graniței.

"Ideea mi se pare foarte bună. Bănuiesc că îi va ajuta foarte mult pe cei care fac tranzitul sau vin în vizită."

Beneficiari vor fi și cetățenii maghiari care își vor putea face cumpărăturile în Oradea. Una dintre opriri se va face exact în fața unui centru comercial. Autoritățile intenţionează să-i sprijine în vederea găsirii unui loc de muncă În România, ceea ce ar duce la creșterea numărului de autobuze care să circule pe această rută.

"Din ce cunosc eu, rata șomajului la noi este de peste 10%, în timp ce în Oradea este de 3, 4%. Astfel, s-ar putea ca parcurile industriale din Oradea și Borș să ofere locuri de muncă acestor cetățeni europeni", susţine Barabás Ferencz, primarul oraşului Biharkeresztes, Ungaria.

Istvan Huszar, viceprimarul Oradei: "Îi putem pregăti pe cei care doresc să vină să lucreze la noi, pentru că există capacitate de a absorbi forță de muncă în parcurile industriale din oraş, mai ales forță de muncă calificată."

Prima cursă e programată pentru acestă sâmbătă. Prețul unui bilet este de 7 lei sau de 500 de forinți. 

Reporter: Diana Grad
Operatori: Robert Rezmuves, Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri