De Paște, comenzile la firmele de catering se triplează

Data publicării:
masa Paste 160414

Pentru că este nevoie de multă pricepere, îndemânare şi de câteva ore bune petrecute în bucătărie, cozonacul devine piatra de încercare a oricărei gospodine. Este motivul pentru care, conform unui studiu al MEDNET Marketing Research Center, mai mult de jumătate dintre români preferă să-l cumpere gata făcut. Adriana este coafeză şi în această perioadă nu are prea mult timp să stea în bucătărie.

"În perioada asta am foarte mult de lucru, mai mult decât de obicei. Din cauza asta am recurs să apelez la firmele de catering."

Comenzile s-au triplat în această perioadă. Cozonacii, dar şi fursecurile, făcute ca la mama acasă, sunt acum la mare căutare.

"Vrem foarte mult ca produsele să fie proaspete, ţinem foarte mult la acest aspect. Făcându-le pe ultima sută de metri, nu avem cum să facem altfel decât să stăm seara foarte târziu, plecăm de aici spre dimineaţă", spune Ioana Tomciani, managerul unei patiserii.

Andrea Anghel, directorul comercial al unei firme de catering, spune că "am fost nevoiţi să ne prelungim programul pentru a ne onora toate comenzile. Se cer platourile cu gustări reci, dar sunt clienţi care comandă şi ciorbe şi fripturi."

La patiserii, un cozonac costă 15 lei, în timp ce un platou cu gustări poate sări de 50 de lei. Cei care umplu masa de Paşte printr-un simplu apel telefonic spun că fiecare leu merită, pentru că îi scuteşte de multe drumuri şi de oboseală.

reporter: Nicoleta Farcaş

operator: Darius Pop

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri