Doar o treime din normele libere din Bihor au fost ocupate de profesori

Data publicării:
profesori impartire catedre2

Şedinţa a început de la ora 8:30 și s-a întins până la orele amiezii. Şansă la un post au avut doar profesorii care au obţinut cel puţin nota cinci la titularizare în ultimii patru ani. Anca Berche are 23 de ani şi a absolvit anul acesta pedagogia învăţământului primar şi preşcolar şi speră să obţină un post cât mai aproape de Oradea.

"Aș vrea să prind de unde sunt, aproape de Livada, eventual Nojorid, localitățile care sunt aproape. Bineînțeles, aș fi vrut și în Oradea, dar nu se poate. Probabil că am media prea mică."


În aceeaşi situație este și Radu Balaj, un profesor de istorie în vârstă de 37 de ani.

"Am participat de numeroase ori și, spre deosebire de celelate discipline, nu au apărut posturi. Dacă nu, rămân celelalte opțiuni. Lucrez ca redactor online, mai am blogul personal, am și câteva colaborări pe care mă bazez."

Din cele 463 de norme şi fracţiuni de normă libere, doar o treime au fost ocupate în urma şedinţei de astăzi. Restul vor fi suplinite de profesori plătiţi cu ora.

"Acestea se vor ocupa conform Ordinului 4959/2013. Adică, la nivel de școală se va organiza un concurs de suplinire pentru cadre didactice care n-au reușit să ia 5 la examenul de titularizare", explică Alin Iuhas Novac, inspector şcolar de resurse umane.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Darius Pop
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri