Dosare online. Bihorenii pot afla prin internet hotărârile instanţelor şi acte din dosare

Data publicării:
site curtea de apel

Siteul www.curteadeapeloradea.ro este operaţional din această săptămână şi permite părţilor implicate în procesele desfăşurate în Bihor să vadă toate documentele din propriul dosar.

"Pentru a putea accesa acasă informaţiile din dosar aveţi nevoie de un calculator care să fie conectat la reţeaua de internet, dar şi de o parolă pe care o veţi primi odată cu citaţia. Vă autentificaţi, accesaţi meniul INFO DOSAR, după care introduceţi parola şi veţi putea vizualiza informaţiile dorite din dosarul dumneavoatră", explică reporterul Digi24 Oradea Yvette Mîrza.

"Pentru Tribunalul Bihor, la nivelul căruia este aplicabil acest sistem, beneficiul este enorm, respectiv degrevăm în felul acesta arhivele instanţelor unde personalul este total insuficient", susţine Carmen Domocoş, preşedinta Tribunalului Bihor.

"Este eficientă atât pentru avocaţi cât şi pentru justiţiabili, părţile din dosar, lichidatorii judiciari în condiţiile în care se solicită de către dumnealor în fiecare zi, zeci, poate chiar sute de hotărâri judecătoreşti, de încheieri", este de părere Daniela Pantea, grefier arhivar la Tribunalul Bihor.

De eficienţa aplicaţiei online s-au convins deja mai mulţi avocaţi orădeni. Aceştia au folosit un site identic, dezvoltat de Curtea de Apel Cluj-Napoca, care a stat la baza celui lansat acum la Oradea.

"Am avut procese în raza Curţii de Apel Cluj, ei folosesc această aplicaţie încă de ceva timp, şi mi-a fost foarte utilă", consideră Laura Sarca, avocat.

Până acum informaţii sumare din dosarele aflate pe rolul instanţelor din Bihor puteau fi obţinute prin sistemul ECRIS din sediul tribunalului, sau de pe portalul Ministerului Public, portal.just.ro.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri