EXCLUSIVITATE Digi24 Oradea: Imagini din timpul descinderii anchetatorilor la cabinetul medicului acuzat că a primit bani de la studenţii la Medicină

Data publicării:
flagrant Spital 260614 cu sigla

Pe imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale spitalului se vede cum mai mulţi tineri - posibil studenţi - aşteaptă în faţa cabinetului şi, rând pe rând, intră înăuntru. Totul se petrece în jurul orei 7:25, joi dimineaţa.

18 minute mai târziu, la ora 7:43, procurorii şi poliţiştii au descins în biroul medicului Constantin Romanul. Anchetatorii spun că l-au surprins pe doctor în momentul în care primea câte 200 de euro de la două studente din anul IV, în schimbul promovării examenelor la disciplina la care medicul le era profesor.

În cabinetul din incinta Spitalului Judeţean, anchetatorii au găsit aproape două mii de euro şi un tabel nominal cu studenţi de la Facultatea de Medicină din Oradea. Mai multe nume erau însemnate, ceea ce i-a făcut pe anchetatori să creadă că au în faţă o evidenţă a celor care au plătit pentru obţinerea notei de trecere.

"Cu prilejul percheziţiei realizate au fost găsite sume importante de bani şi documente, care conferă indicii concrete că şi în zilele anterioare medicul a pretins şi primit de la studenţii din cadrul Facultăţii de Medicină şi Farmacie Oradea, bani pentru a promova, în perioada imediat următoare, examenele din sesiunea de vară."
sursa: comunicat al Parchetului Judeţean Bihor.

"În timpul percheziţiei au fost ridicate documente şi înscrisuri cu privire la activitatea didactică a domnului Romanul", a declarat Ramona Pepelea, consilier juridic în cadrul Spitalului Judeţean din Oradea.

În timpul audierilor, care au durat 5 ore, medicul Constantin Romanul a fost ţinut sub observaţie de către cardiologi, pentru că i s-a făcut rău când i-a văzut pe anchetatori.

"- Puteţi să ne spuneţi care este starea de sănătate a dlui doctor?
- Bună, bună!", a precizat dr. Virgil Popa, medic cardiolog.

"Ne pare rău pentru cel întâmplate, nu suntem de acord cu acest practici şi aşteptăm rezultatele anchetei", a susţinut dr. Lucia Daina, directorul medical al Spitalului Judeţean Oradea.

De la spital, doctorul Romanul a plecat la volanul propriei maşini spre domiciliu, unde au continuat percheziţiile.

Anchetatorii au descins şi la Facultatea de Medicină, unde doctorul Romanul este prodecan.

"Înainte de începerea sesiunii am transmis tuturor cadrelor, prin intermediul şefilor de departamente, să nu se întâmple astfel de neplăceri în facultate", a spus dr. Florian Bodog, decanul Facultăţii de Medicină din Oradea.

Constantin Romanul este şeful secţiei de Chirurgie Oro-Maxilo-Facială de la Spitalul Judeţean din Oradea şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Spitalului Municipal din oraş.

În cursul după-amiezii, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au decis să-l reţină pentru 24 de ore pe medicul Romanul.

reporter: Gabriel Bonaciu
operatori: Darius Pop, Robert Rezmuves
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri