Filmele se mută la Filarmonica din Oradea

Data publicării:
BETA filarmonica

Pentru ca experimentul muzical să prindă la orădeni, artiştii fac repetiţii de dimineaţă. Spectacolul va începe în ambele seri la ora 19 şi va dura două ore, timp în care muzicienii sunt siguri că nimeni nu se va plictisi. Din program fac parte melodii din filme care au făcut istorie la Hollywood.

"Fiecare e deosebită, de la filmele absolut romantice şi nemaipomenite până la filme de acţiune. O să avem de cântat absolut. Deci, din fiecare gen o să avem de cântat", spune Kalman Nagy, concert-maestru.

Seri cu muzică din filme au mai fost organizate la Filarmonica de Stat din Oradea, dar niciodată nu au fost însoţite de proiecţii.

"Este o iniţiativă pe care noi am promovat-o şi mulţumită dirijorului Werner Gabor, care ne-a adus partea secvenţelor din filme şi sperăm că va fi o seară mai deosebită, întrucât este pentru prima dată când facem o cuplare film-muzică live", susţine Todor Albert, directorul Filarmonicii de Stat din Oradea.

Concertele vor avea loc în 20 şi 21 noiembrie, în sala Enescu-Bartok. Biletele s-au pus deja în vânzare. Preţul tichetelor e cuprins între 10 şi 25 de lei în funcţie de locul în sală.

Reporter: Diana Grad
Operator: Tiberiu Catrişcău
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri