Generația internetului, la examenul de competențe digitale

Data publicării:
competente digitale

Proba de evaluare a competențelor digitale se desfășoară într-un laborator de informatică cu cel puțin 30 de calculatoare. În primul sfert de oră candidații au acces la internet, iar în partea a doua cerințele trebuie rezolvate fără conexiune la rețea. Obișnuiți să utilizeze computerul, mulți nu au avut nevoie de toate cele 90 de minute ca să termine proba.

"A fost simplu deoarece ne petrecem majoritatea timpului pe internet și a fost destul de ok."

"Suntem experimentați să zic așa."

Totuși, profesorii spun că un astfel de examen nu este atât de simplu: "Nu este vorba doar despre accesarea unei pagini de internet sau de rezolvarea unui download sau upload, ci este vorba despre redactarea de documente în word sau în excel", a explicat Virgil Blage, directorul Colegiului Economic "Partenie Cosma" din Oradea.

Pentru unii proba nu este importantă, deoarece calificativele pe care le primesc nu contează în nota finală.

"În general toți elevii se bazează pe probele scrise, deci nu prea ne stresăm, acum îmvățăm pentru ce e mai greu."

"Deși calificativele acestea te ajută dacă vrei să te angajezi fiind o evaluare, acele note te ajută să intri la facultate."

Absolvenții de liceu vor susține lunea viitoare următoarea probă a Bacalaureatului. Atunci le vor fi testate abilitățile de comunicare într-o limbă străină. Prima probă scrisă va avea loc pe 4 iulie, la limba și literatura română.

Reporter: Claudiu Mihuț
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri