Gest umanitar pentru veterani. 12 militari orădeni au donat sânge pentru foştii soldaţi aflaţi în nevoi

Data publicării:
donatie sange 300415

Printre cei 12 ofiţeri şi militari din cadrul Centrului 54 de Comunicaţii Oradea care au venit la Centrul de Transfuzii s-a aflat şi caporalul Mihai Zmole. A avut mai multe motive pentru care a făcut acest gest.

"În primul rând pentru că sunt donator. În al doilea rând pentru că este o campanie umanitară de întrajutorare a veteranilor de război şi în al treilea rând din respect pentru aceştia", spune caporal Zmole.

Militarii au participat voluntar la o campania de donare de sânge organizată În mai multe unităţi ale Ministerului Apărării Naţionale.

"Această campanie a fost organizată cu scopul de a conştientiza cetăţenii asupra respectului pe care trebuie să-l acordăm veteranilor de război care au luptat pentru integritatea ţării. Tichetele obţinute se donează asociaţiei "Camarazii" pentru a fi date veteranilor care se află în nevoi", susţine maiorul Constantin Dudău, ofiţer de relaţii publice UM 01232 Oradea.

În Bihor mai trăiesc 387 de veterani de război şi 1807 văduve. În funcţie de misiunile pe care le-au avut în timpul luptelor, aceştia primesc indemnizaţii cuprinse între 92 şi 320 de lei.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Robert Rezmuves
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri