Grădina zoologică din Oradea, redeschisă oficial

Data publicării:
stire - gradina zoo

Din cauza ploii şi a frigului, doar o mână de curioşi a trecut pragul grădinii în ziua redeschiderii. Cu puțin după ora oficială de deschidere a grădinii zoologice din Oradea au sosit primii vizitatori: un grup de elevi de la liceul sportiv și un cuplu cu un copil.

,,Nu aveam ce face acasă și am zis că venim cu copilul la deschidere. Am mai încercat de câteva ori sa venim, dar era tot închis,'' spune unul dintre primii vizitatorii a noii grădini zoologice.

Din păcate, frigul şi ploaia nu i-au lăsat pe vizitatori să admire animalele, care au preferat să rămână în cuşti. Parcul zoologic din Oradea şi-a dublat suprafaţa şi oferă condiţii mult mai bune sutelor de animale, printre care canguri, lei ori urşi.Investiţia în refacerea grădinii depăşeşte 4 milioane de euro.

"După o lungă așteptare de aproximativ 3 ani am ajuns și ziua în care putem oferi vizitatorilor o grădină modernă la standarde europene, o grădină care sper că va satisface cerințele celor care o vor vizita," declară Liviu Andrica, directorul Administrației Domeniului Public Oradea.

"Avem promisiuni foarte ferme pentru leopard chinezesc ca și paranteză, vă spun că doar 43 de exemplare trăiesc în captivitate în toată Europa și nouă ni s-a promis unul, un tigru siberian, o pereche pentru baiatul de lamă," explică Tibor Szuhai Bimbo, directorul Grădinii Zoologice din Oradea.

Un bilet pentru adulți costă 10 lei, iar copiii, studenții și pensionarii plătesc jumătate din preţ.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri