Jandarmul cu iepuri campioni. Un plutonier orădean creşte zeci de exemplare de rasă

Data publicării:
BETA iepuri

De 23 de ani, plutonierul Sorin Dogar lucrează în cadrul Jandarmeriei Bihor. Recunoaşte că, pe lângă haina militară, mai are o mare pasiune: creşterea iepurilor. De cinci ani, îngrijeşte în gospodăria din Oradea zeci de exemplare de rasă. Secretele le-a desluşit de la un prieten.

"Suntem aproximativ 15 pasionaţi de iepuri, porumbei şi pentru noi ăsta este refugiu. Altul găseşte în sport, noi îl găsim la creşterea animalelor", spune plutonierul. 

Sorin şi-a amenajat cateva cuşti în curtea casei, unde creşte 23 de iepuri. Sunt exemplare aduse din ţări unde deja există o tradiţie în creşterea acestor animale.

"Ca să ai un material genetic bun trebuie să-i aducem şi noi de afară, în special din Germania. Acolo este o mare cultură pentru aşa ceva."

Cei mai mari iepuri pe care îi creşte sunt cei de rasă germană. Însă, cele mai mari satisfacţii i le-a adus un exemplar dintr-o rasă originară din emisfera sudică. La un concurs desfăşurat în Suceava acesta a obţinut titlul de campion.

"Este o femelă care a ieşit campioană naţională, neo-zeelandez alb. Toţi au un an, până la 8 luni, ei ating o greutate maximă de 5 kilograme jumate", îi prezintă Sorin Dogaru.

Sorin Dogaru este doar unul dintre jandarmii bihoreni premiaţi pentru pasiunile lor la competiţii naţionale.

"Şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Bihor are în componenţă jandarmi care au diverse pasiuni. Unii dintre ei au obţinut şi rezultate notabile în pasiunile pe care le au. Avem campioni la arte marţiale. Am avut un coleg care crea jocuri pe calculator", susţine maiorul Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bihor.

În 2015, jandarmul orădean vrea să participe, împreună cu colegii din asociaţia din care face parte, la campionatul european din Franţa.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri