La Oradea va fi amenajat un terminal intermodal, care va lega transportul rutier de cel pe calea ferată

Data publicării:
VO terminal 201115

Este primul pas în realizarea efectivă în Oradea a unei platforme care să lege transportul de marfă pe calea ferată cu transportul rutier. Terminalul va fi realizat pe un teren situat între Șoseaua Borșului și Gara Episcopia. Cu 10 milioane de euro din fonduri europene aici vor fi realizate linii de cale ferată, sisteme de încărcare-descărcare, depozite și clădiri administrative.

Pe mai bine de 3 kilometri, Șoseaua Borșului va fi dublată de drumuri industriale, realizate cu 3,5 milioane de euro. O pasarelă de 3 milioane de euro ar urma să fie realizată pentru a decongestiona traficul în zonă. Terminalul va ajuta la dezvoltarea zonei prin atragerea de venituri la buget și prin creerea de locuri de muncă.

Delia Ungur, managerul Parcului Industrial Eurobussines: "Prin masterplanul general de transport, în perioada 2014 -2020 se vor finaliza 10 terminale intermodale. Suma alocată este de aproximativ 280 de milioane de euro. Din această sumă, Oradea va avea posibilitatea să acceseze aproximativ 16 milioane de euro."

Ilie Bolojan, primarul Oradei: "TIR-urile care aduc containerele cu mărfurile produse în Oradea, de exemplu, să transporte aceste mărfuri până în această zonă care este terminalul, o macara specială să preia aceste containere să le tranzbordeze pe o garnitură de tren, urmând să fie transportate aceste containere în ţările unde pleacă aceste produse."

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri