La şcoală, după 61 de ani. Elevii Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" s-au întâlnit cu absolvenţii promoţiei 1953

Data publicării:
gojdu

Chiar dacă a trecut mai bine de o jumătate de veac de la terminarea liceului, amintirile din adolescenţă au rămas vii pentru absolvenţii promoţiei 1953 ai Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu". Au zâmbit când şi-au amintit de supa de zarzavat şi soteul de morcovi primite aproape zilnic la cantină. Au rememorat împreună lecţiile primite de la dascălii lor.

"Aceşti profesori absolut minunaţi au reuşit să sădească în noi dorinţa. Ei nu au uitat efectiv că mintea copilului nu este o sticlă de umplut, ci un foc de aprins şi le mulţumim şi astăzi", spune Ioan Cohuţ, absolvent al Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" Oradea.

"Au fost profesorii cu o metodă didactică foarte bună, de înţeles", îşi aminteşte Aurel Borş, absolvent al Colegiului Naţional "Emanuil Gojdu" Oradea.

Absolvenţii de acum 61 de ani recunosc că în acele vremuri contau foarte mult disciplina, munca şi sentimentul de apartenenţă la un colectiv.

"Pe vremea noastră, când am intrat eu, uniforma pe care am avut-o noi în clasa întâi, a doua de liceu, dacă se atingea cineva de ea eram foc şi pară. Ţineam la liceu şi la tradiţiile lui", povesteşte Victor Pintea.

La întâlnire au venit şi actuali elevi ai colegiului, care au cerut sfatul seniorilor.

Sunt oameni care au muncit mult şi cred că pentru fiecare dintre noi constituie un exemplu puternic, care ar trebui urmat."

Evenimentul s-a desfăşurat în cadrul unei manifestări care marchează 95 de ani de la înfiinţarea colegiului orădean.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri