Lecţii de siguranţă rutieră. Şcolarii din Aleşd învaţă cum să se ferească de pericolele din trafic

Data publicării:
lectii rutiere

Copiii de clasa a patra de la o școală din Aleșd învață primele noțiuni rutiere, care le sunt explicate pe înțelesul lor.

"Am realizat o hartă a localității orașului Aleșd, unde elevii au recunoscut unele semne de circulație pe care le întâlnesc în drumul lor spre școală", spune Mariana Iaz, învățătoare la liceul "Constantin Șerban" din Aleşd.

Semnele de circulație, zonele periculoase sau consecințele unor accidente le sunt explicate copiilor de învățătoare. Ca să le înţeleagă mai bine, cei mici au la dispoziție jocuri cu tematică rutieră.

"Noi îi învățăm pe copii să prevină în primul rând accidentele rutiere, să circule în siguranță pe drumurile publice, să fie în siguranță", afirmă Felicia Motoca, învățătoare la liceul "Constantin Șerban" din Aleşd.

"Suntem foarte bucuroși că putem implementa un asemenea proiect în școala noastră, având în vedere că orașul nostru este situat pe drumul național E60, foarte circulat. Și în cartier, în jurul școlilor circulația este deosebit de intensă", susţine Viorel Enache, directorul adjunct al liceului "Constantin Șerban" din Aleşd.

Astfel de ore sunt posibile datorită inițiativei fundației Junior Achivement. La ele participă 500 de copii de clasa a patra din nouă localităţi din ţară.

"Ne propunem să creăm contexte de învățare prin care elevii să înțeleagă ce înseamnă deplasarea sigură pe drumurile publice, ce înseamnă respectarea regulilor de circulaței și adoptarea unei atitudini preventive", explică Loredana Poenaru, coordonator de programe Junior Achivement România.

Programul Drum Sigur - ABCdar rutier se desfășoară în patru județe: Argeș, Bihor, Cluj și Dâmbovița.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri