Legume la un click distanţă. Un tânăr producător livrează legume proaspete la domiciliul clienţilor

Data publicării:
legume

La cei 21 de ani ai săi, Ionuţ Moldovan deţine împreună cu familia o fermă ce se întinde pe două hectare. A amenajat câteva solarii, în care cultivă roşii, ardei, castraveţi, varză, vinete şi conopidă, după metoda clasică.

"Eu nu folosesc pesticide şi insecticide, folosesc o metodă mai naturală, utilizez alţi prădători naturali pentru alte insecte, iar la polenizare folosesc albine. Pun gunoi de grajd, primăvara, înainte de plantare şi cam atât."

Legumele pe care le cultivă le transportă personal până la uşa clienţilor. Ideea a pus-o în practică în urmă cu mai puţin de o lună, iar metoda s-a dovedit surprinzător de eficientă.

"Am avut foarte multe comenzi din Oradea, Cluj, Timişoara, eu fiind disponibil doar în Oradea. Nu eram pregătit pentru un număr aşa de mare de cereri şi nu am fost capabil să satisfac toţi clienţii", recunoaşte Ionuţ

Aşa că, deocamdată, tânărul livrează marfă proaspătă doar în Oradea, de două ori pe săptămână, marţea şi vinerea.

"E o iniţiativă foarte bună, am aşteptat-o să intre pe piaţă, un producător autohton care să ne livreze produse de calitate. Economisesc timp, iar raportul calitate-preţ este unul foarte bun", spune Lucian Popa, client.

"Prima dată m-a cucerit ideea pentru că mi s-a părut foarte ok ca să primesc marfa acasă, să nu le car eu de la piaţă, mai ales fiind aşa departe şi locul de muncă şi casa de piaţă şi a doua - m-a cucerit gustul", completează Rodica Şandor, clientă.

Comenzile se fac telefonic sau prin intermediul unei reţele de socializare, unde Ionuţ îşi promovează oferta. Pe viitor, tânărul vrea să colaboreze şi cu alţi producători care să le ofere clienţilor produse sănătoase.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri