Lucrări oprite în centrul Oradei. Piaţa Unirii şi Podul Sfântul Ladislau se deschid la sfârşitul lunii mai

Data publicării:
piete pod

Cea mai importantă lucrare de refacere a infrastructurii a suferit-o Piaţa Unirii. Din februarie 2015 până acum zona s-a schimbat complet: au fost schimbate conductele de apă şi reţelele electrice, iar astfalul a fost înlocuit cu pavaj şi plăci de beton. Lucrările trebuiau finalizate anul trecut, dar termenul a fost depăşit. În acest moment, muncitorii au oprit temporar lucrul.

"S-au oprit din cauza vremii, trebuiesc continuate lucrările privind finalizarea staţiei de tramvai, anumite elemente de pavaj, la detalii făcute intervenţii acolo unde au apărut mici fisuri. Până în mai cu siguranţă vor fi în întregime finalizate", susţine Mircea Mălan, viceprimarul municipiului Oradea.

Nici la Podul Sfântul Ladislau nu se munceşte în această perioadă. Lucrările începute în 19 septembrie au fost sistate pe 18 decembrie din cauza temperaturilor scăzute.

"La începutul lunii martie această lucrare va fi reluată. Estimăm că s-ar încadra într-o periadă de 3 luni, însemnând inclusiv o supra-betonare faţă de suprafaţa actuală a podului, pe trotuare realizat pavaj din piatră naturală, balustrade din piatră naturală", enumeră Mircea Ghitea, directorul Direcţiei Tehnice din Primăria Oradea.

Dacă autorităţile dau asigurări că până la finalul lui mai Piaţa Unirii şi Podul Ladislau vor fi finalizate, situaţia va fi diferită în cazul străzii Independenţei. Aceasta va râmâne închisă din cauza construirii noii parcări din zonă.

"Doar între liniile de tramvai şi clădiri vom construi cu piatră naturală până în parcul 1 Decembrie, vom astfalta între liniile de tramvai, iar după ce lucrările de amenajare a parcării vor fi finalizate, atunci se va deschide şi Strada Independenţei", a precizat Mălan.

Piaţa centrală a Oradei a fost reabilitată cu fonduri europene, valoarea investiţiei fiind de 3,6 milioane de euro. În schimb, licitaţia de refacere a podului Sfântul Ladislau a fost câştigată pentru mai bine de 5 milioane de lei. Banii vor fi plătiţi din bugetul local.

Reporter: Romana Fărcaş
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri