Lucrările abandonate, risc pentru șoferii care circulă pe DN76 Oradea - Beiuş

Data publicării:
DN762

De mai bine de trei ani şoferii care circulă pe DN76 fac slalom printre gropi, denivelări şi muncitori. În zonele în care se lucrează sunt nevoiţi să aştepte minute în şir la semafoarele care reglementează circulaţia. Unii îşi pierd răbdarea şi forţează trecerea. Riscă astfel să se ciocnească de cei care au verde şi vin din sens opus.

"Nu ai cum să stai tot în spatele unui TIR si să tot prinzi verde. Unii forțează și pe roșu."

"Unde erau două maşini, acolo sigur este ori accident, ori unul trebuie să oprească să-l lase pe celălalt. E riscant, groaznic."

În aceeaşi situaţie se pun şi cei care ignoră indicatoarele amplasate în locurile unde lucrările au fost abandonate, iar semafoarele au fost luate de constructori. Se întâmplă între Băile Felix şi comuna Răbăgani.

"E ca în junglă: se aplică regula "cine e mai mare trece primul"."

O regulă pe care o "respectă" şoferul camionului din imagine, care accelerează şi trece în loc să acorde prioritate maşinilor ce vin din sens opus.

"În acele sectoare de lucrări fără semafoare se forțează trecerea, punând în pericol traficul",  a observat agentul-șef principal Radu Budai, de la Poliția Rutieră Bihor.

"Când pe sensul tău de mers ai acest obstacol, o casetă deschisă, trebuie să acorzi prioritate celui care vine din sens opus pe partea căruia nu există nici un fel de obstacol", atrage atenţia comisarul-șef Claudiu Ciuclea, din cadrul Poliției Rutiere Bihor.

O echipă de polițiști, constructori și reprezentanți ai Companiei de Drumuri Naționale a inspectat miercuri drumul naţional 76 ca să identifice sectoarele cu probleme. "Se iau măsurile necesare pentru evitarea oricăror accidente și pentru fluidizare", a declarat Călin Bordea, reprezentantul DRDP Cluj.

Până atunci DN76 rămâne unul dintre cele mai periculoase şosele din judeţ, atât din cauza stării carosabilului, cât şi a grabei şoferilor care forţează trecerea pe roşu. Din acest din urmă motiv, în jur de 10 permise sunt reținute în fiecare lună între Răbăgani și Ștei, unde circulația este dirijată prin semafoare.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri