Medici ucraineni în Baia Mare

Data publicării:
medici ucraina 011014

Medicilor veniţi din regiunea Ivano-Frankivsk nu le-a luat mult timp să se acomodeze. Şi-au intrat în rol foarte repede, iar munca alături de ceilalţi colegi români pare să fie acum floare la ureche. Modul de lucru, dar şi aparatura cu care e dotată unitatea medicală sunt câteva dintre aspectele care i-au impresionat.

"Serviciul de urgenţă e la un nivel ridicat aici. E profesionist şi rapid. În Ucraina se află la acelaşi nivel. Experienţa e foarte bună pentru noi", consideră Andrei Hrekul, medic ucrainean.

"În cadrul acestui parteneriat există nişte puncte, printre care şi instruirea unor medici şi personal mediu în unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean Baia Mare, având în vedere faptul că spitalul din Ivano Frankivsk a deschis o unitate similară", a declarat Sorina Pintea, managerul Spitalului Judeţean Baia Mare.

Ivanna este mai mereu cu gândul la conflictul din Ucraina. Tânăra e determinată să înveţe cât mai mult din această experienţă pentru ca în caz de nevoie să îşi poata ajuta semenii.

"Situaţia politică e foarte dificilă, după cum ştiţi. E foarte trist. Nu îmi place acţiunea Rusiei în estul Ucrainei. Nu sunt de acord cu politica lor şi sper ca totul să fie în regulă pentru noi, pentru Ucraina", spune Ivanna.

Săptămâna viitoare sunt aşteptaţi să vină încă doi medici chirurgi interesaţi de mai multe tipuri de intervenţii chirurgicale care se efectuează în spitalul din Baia Mare.

Redactor: Diana Grad
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri