Medicii şi farmaciştii arestaţi de Tribunal au fost trimişi în arest la domiciliu de către Curtea de Apel Oradea

Data publicării:
hol instanta

La ieşirea din sala de judecată, doar medicul Larisa Dumbravă a susţinut că arestarea ei este un abuz. Atât ea, cât şi ceilalţi 12 medici şi farmacişti acuzaţi de înşelăciune şi evaziune fiscală au cerut Curţii de Apel Oradea să-i elibereze şi să-i plaseze sub control judiciar ori să-i trimită în arest la domiciliu.

"Nici parchetul şi nici Tribunalul Bihor nu a furnizat acele date şi indicii din care să rezulte săvârşirea unei infracţiuni de către cei doi clienţi pe care-i reprezint", spune avocatul Bogdan Meşter. "Referatul cu propunere de arestare preventivă nu a fost motivat, deoarece inculpaţii au fost trataţi în bloc, în ciuda faptului că li s-a reţinut mai multe infracţini."

Potrivit procurorilor, medicul Ilona Darvas şi-a recunoscut o parte din vină şi a achitat şapte mii de euro din prejudiciul constatat de anchetatori. Un alt medic arestat, Elvira Nemeth, mamă a doi gemeni de 7 luni, consideră că prin reţinerea ei se încalcă drepturile copilului. 

"Situaţia este de-a dreptul dramatică, nu doar pentru dumneaei ca şi mamă, dar pentru cei doi copilaşi. Sunt nişte nou-născuţi, care sunt afectaţi de lipsa mamei. Nu mai pot să fie alăptaţi, îngrijiţi aşa cum trebuie", spune Răzvan Doseanu, avocatul Elvirei Nemeth.

Familia doctoriţei a sesizat comisia pentru drepturile omului din Parlamentul României.

În referatul DIICOT se arată că medicii, împreună cu administratorul unei farmacii din Oradea, ar fi realizat în anii 2012-2013 mai multe achiziţii fictive de medicamente. Ulterior, pe baza unor reţete falsificate, au decontat peste 3 milioane de lei de la CAS.

Reporter: Gabriel Bonaciu
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri