Modernizare cu nemulțumiri

Data publicării:
stire 20strada 20dobrestilor-57648

Transformarea aleii în strada cu dublu sens a stărnit nemulțumirea locatarilor care acuză că municipalitatea a taiat copacii și gardul viu din fața blocurilor fără sa ii intrebe. Asta după ce oamenii s-au chinuit să planteze și să întrețină spațiul verde din banii proprii. Majoritatea se gândesc acum cu groază la galagia si riscurile pe care le persupune construiera strazii aproape de intrarea in bloc.

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Una dintre cele mai liniștite străzi din cartierul Rogerius, aleea Dobreștilor va deveni în câteva luni o adevărată șosea cu doua sensuri care să lege strada Sovata de strada Sfântul Apostol Andrei. Asta spre numulțumirea celor din zonă care se plâng că odată cu finalizarea proiectului praful, fumul și aglomerația vor fi principalele probleme."

Anca Sas - purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea

"Această solutie va asigura o fluență mai mare a traficului rutier în zonă pentru că era nevoie de această solutie de trafic pentru că acolo am construit și podul Sovata."

Cel mai supărător este că nimeni nu le-a spus că strada lor va deveni una cu dublu sens. Proiectul inițial presupunea un singur sens dinspre Sovata spre Sfântul Apostol Andrei și parcări în lateralul drumului. Totul s-a schimbat de azi pe mâine iar strada va avea câte o banda pentru fiecare sens de mers și o turbo-girație în dreptul bisericii Sfântul Apostol Andrei.

Anca Sas - purtătorul de cuvânt al Primăriei din Oradea

"Inițial se punea problema unui singur sens dar între timp aceasta a fost cea mai bună soluție de trafic în zonă găsită de colegii noștrii."

Surprinzător sau nu nici măcar șoferii nu sunt încântați de soluția găsită de primărie. Lucrarile pe strada Dobreștilor au termen de finalizare 5 iunie 2013, ele au fost intarziate de vremea rece.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri