O companie aeriană din Elveţia, interesată să opereze pe aeroportul din Oradea

Data publicării:
Popa cu companie aeriana

Preşedintele Consiliului Judeţean Bihor le-a transmis vizitatorilor că aeroportul este operabil, deşi se lucrează în acest moment la pistă. Aerogara va fi închisă doar între 22 aprilie şi 19 iunie 2015. Cornel Popa a precizat că există deja un teren disponibil pentru înfiinţarea unui serviciu de cargo

La rândul său, directorul Aeroportului din Orade, Gheorghe Pasc, a declarat că a fost deja întocmit studiul de fezabilitate pentru construirea unui nou terminal. „Avem și o companie de handling, aceeași care operează pe aeroporturile Otopeni, Băneasa și Craiova și care se ocupă atât de deservirea bagajelor pasagerilor, cât și de deservirea aeronavelor, pentru a putea opera în condiții de iarnă", a declarat Pasc, potrivit unui comunicat al CJ Bihor.

Reprezentanții companiei aeriene au aflat că toate cursele care vor ajunge sau vor pleca de pe aeroportul din Oradea vor putea fi subvenționate pe o perioadă de trei ani, valoarea subvenției putând merge până la 50%. Aproape 2,5 milioane de euro sunt disponibili în acest sens.

Şefii CJ Bihor au recunoscut că sunt interesaţi să opereze curse spre Italia, Spania ori spre marile noduri aeriene din Europa.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri