O jumătate de kilogram de canabis, descoperit în Vama Borș

Data publicării:
drog canabis vama masina2

Cu ocazia controlului de la graniță, poliţiştii de frontieră și ofițerii Serviciului Antidrog din cadrul BCCO Oradea au descoperit, în partea din faţă a autoturismului, „un obiect de forma unei râşniţe, care emana un miros înţepător, fiind destinată mărunţirii unor materii vegetale şi care prezenta urme de folosire", se arată într-un comunicat al Poliției de Frontieră Bihor.

Imediat, anchetatorii au trecut la un control amănunţit al mașinii. Astfel, au găsit, într-un loc special amenajat în portbagaj, în compartimentul destinat roţii de rezervă, un pachet înfăşurat în mai multe folii în care se afla o materie vegetală uscată de culoare verde, cu miros înţepător, specific cannabis, ce cântărea aproximativ 500 grame.

Tânărul aflat la volan le-a spus polițiștilor că materia vegetală îi aparţine şi a cumpărat-o din Italia, contra sumei de 2.000 euro, pentru consumul propriu. „Substanţa a fost trimisă spre expertizare unui laborator specializat, care a confirmat faptul că este cannabis", spun polițiștii de frontieră.

Cetățeanul originar din Republica Moldova a fost arestat pentru 29 zile sub acuzația de trafic internaţional de droguri de risc. Cercetările sunt continuate împreună cu BCCO Oradea, sub supravegherea unui procuror din cadrul DIICOT Bihor.

editor web: Adrian Laboș
foto: Poliția de Frontieră Bihor

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri