O jumătate de milion de euro pentru promovarea a 11 mii de hectare de arii protejate din Bihor

Data publicării:
arii protejate 290114

Peste 2 milioane de lei sunt destinate ariilor protejate din Bihor. Scopul principal este promovarea resurselor naturale, dar, pe această cale, se vrea şi protejarea şi supravegherea zonelor ocrotite de lege.

"Acest proiect este pentru a promova valorile naturale ale ariilor protejate", spune Mihai Togor, președintele asociației Aqua Crisius.

Proiectul este finanţat în proporţie de 90% din fonduri europene, iar restul de statul român. Banii vor fi folosiți pentru campanii de informare, amenajarea traseelor turistice, dar și pentru instruirea rangerilor care vor lucra în ariile protejate.

"Vom urma niște cursuri, care vor începe în marti", susţine rangerul Bogdan Grădinaru.

"Vom construi un punct de informare, niște trasee tematice pe defileul Crișului Negru, precum și pe pe Valea Iadei, vom dota în siguranță accesul la minunatele cascade Iadolina, Iedițul, Vălul Miresei și Cascada Prințesei", explică Mihai Togor. 

Proiectul va fi finalizat în 2015, iar campaniile de informare vor cuprinde şi un film documentar. Suprafața totală pe care o vizează acest proiect depășește 11 mii de hectare, iar printre speciile protejate de lege se numără bujorul banatic și liliacul carpatin.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri