ORADEA. Iluminatul de sărbători, din 27 noiembrie până în 7 ianuarie 2016

Data publicării:
corso cu lumini

foto: arhivă

Acestea vor fi amplasate la toate intrările și ieșirile din oraș, pe arterele principale în parcuri, pe poduri şi pe Strada Republicii - pietonal, zona magazinului Crișul, zona Gării, str. Cazaban, Calea Aradului, bulevardul Ștefan cel Mare, bulevardul Dacia, Dimitrie Cantemir, Calea Nufărului, bulervardul Decebal, Podul Decebal, Podul Carol I, str. Matei Corvin, Parcul Traian și, în premieră, la Târgul de Crăciun organizat în luna decembrie în Cetatea din Oradea.

„Astfel, ornamente gen arcadă vor împodobi podul de lemn de la intrarea în Cetatea Oradea, iar ghirlandele luminoase vor putea fi admirate la streașina clădirilor din perimetrul desfășurării Târgului de Crăciun", au anunţat edilii.

Tot acolo va fi amplasată şi ieslea cu scena Naşterii Mântuitorului, care era aşezată până acum în faţa Primăriei din Oradea.
În schimb, de iluminatul de sărbători nu vor avea parte în acest an pieţele Unirii şi Ferdinand, unde au loc lucrări de reabilitare.

Toate ghirlandele, plasele luminoase şi figurinele vor fi asigurate gratuit, de o firmă de iluminat. Vor fi folosite becuri de tip LED, care au un consum de energie electrică mai scăzut. Astfel, valoarea energie consumate va fi de aproximativ 15 mii de lei.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri