Oferte pentru elevii din Baia Mare. Cele mai mari universităţi din Londra caută studenţi în Maramureş

Data publicării:
universitati MM

Să aibă note mari în timpul liceului, să fie inteligent şi să se implice în proiecte - acestea ar trebui să fie trăsăturile candidatului ideal la un loc într-o universitate din Marea Britanie. Important pentru englezi sunt şi atestatul de limbă şi examenul de Bacalaureat, la care viitorul student nu trebuie să aibă o medie mai mică de 8. Dacă studiază în Regat, tânărul are mari şanse să-şi găsească un loc de muncă, susţin britanicii.

"Ceea ce cred că îi atrage pe studenții români e atenția foarte mare pe care o acordăm pregătirii tinerilor pentru viitorul loc de muncă. Acest lucrul este unul dintre motivele pentru care este universitatea noastră este căutată", susţine Marian Blacker, reprezentanta West Lond University.

Nu doar britanicii au venit în Maramureş pentru a promova posibilităţile de studiu din Regat, ci şi românii care au învăţat acolo. Andreea Voica a absolvit în urmă cu cinci ani una dintre universităţile de prestigiu din Anglia. Acum o reprezintă la întâlnirile cu posibilii candidaţi.

"În momentul de față, șansa noastră, în urma unui studiu de caz făcut la universitatea noastră, este de 94,1 la sută șanse de a te angaja în primele șase luni după ce ai terminat facultatea", a detaliat Andreea Voica.

Elevii din Baia Mare au fost deschişi la propunerile de studiu din Londra. Mulţi şi-ar dori şi o bursă pentru a-şi putea susţine cheltuilele din străinătate.

"Mă interesează medicina foarte mult și văd că în străinătate se pune accent pe diferite ramuri."

"Și eu am fost interesată încă de mai mult timp de studiul în străinătate și mă gândesc tot la Anglia și America, probabil."

În acest an universitar, pentru o mie de studenţi români studiază la facultăţile din Marea Britanie.

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri