Oradea, ultima speranță la Medicină. Facultatea din oraş e ultima din ţară care organizează admiterea

Data publicării:
inscrieri medicina

Arina și Nicolae au venit a Oradea tocmai din Slatina, județul Olt. Colegi de liceu, ei îşi doresc să fie și colegi de facultate.

"Vin de la 500 de kilometri și îmi era greu. Sper să intrăm amândoi. Eu am dat și la Sibiu și nu am intrat. A fost concurența foarte mare, mediile foarte mari și m-a tras în jos chimia și am venit să dau aici, deoarece se dă doar din biologie", sune tânăra. 

"Am mai încercat și la altă facultate și nu am reușit și încerc și la Oradea. Este ultima opțiune și merită încercat", o completează Nicolae.

Nu au fost singurii care au venit de la sute de kilometri distanţă ca să se înscrie la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea.

"Eu sunt din Iași și am optat pentru Oradea pentru că este una dintre puținele facultăți din țară unde se dă la un singur obiect. Peste tot s-au introdus câte două. "

"- De ce Oradea?
- Am încercat la Cluj și nu a fost să fie."

Ultima zi de înscrieri a fost una cu emoții şi pentru părinți.

"Din Baia Mare am venit. O susțin pe fiica mea. A avut o încercare la Tîrgu Mureș, nu a reușit și încercăm din nou la Oradea."

"A mai fost și în altă parte și Oradea a fost rezervă, trebuie să fim sinceri."

Facultatea orădeană e ultima de profil din țară care organizează admiterea. 10 candidați s-au înscris pentru fiecare loc bugetat.

"Avem 670 de înscriși pentrul programul de studiu medicină, 359 pentru medicină dentară, 251 pentru formele asistență medicală, balneofizio, radiologie, tehnică dentară. Pentru limba engleză avem 72 de candidați înscriși europeni și avem 200, peste 200 de dosare noneuropeni", a detaliat Florian Bodog, prodecanul Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea.

Admiterea la Facultatea de Medicină și Farmacie din Oradea va începe joi. Probele de concurs se desfăşoară pe 28 și 29 iulie, în funcție de specializare.

Reporter: Diana Grad
Operator: Florin Lucuța

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri