Patrule împotriva hoților din gunoaie

Data publicării:
patrule hoti gunoaie

Primăria și firma de salubritate din Oradea au investit sume importante în sistemul de colectare selectivă a gunoiului în Oradea. Însă stațiile de colectare a flacoanelor au devenit ținte pentru hoți, ceea ce a forțat autoritățile să ia măsuri.

"Se patrulează în jurul asociațiilor de proprietari din jurul incintelor pentru a depista cetățenii ce sustrag deșeuri", a precizat Mircea Stejeran, șeful Serviciilor Publice din Primăria Oradea.

Când sunt descoperiți, hoților le sunt confiscate pe loc flacoanele de plastic. "Chiar avem o mașină specială care numai pentru asta o folosim, pentru a ridica deșeurile pe care poliția locală le confiscă", susţine Horia Burlău, reprezentantul firmei de salubrizare din Oradea.

Numai în acest an sute de persoane au fost prinse când furau flacoane din containerele de gunoi.

"Au fost aplicate 323 de sancțiuni contravenționale în valoare de 6.800 de lei, iar ca măsură complementară au fost confiscate 800 de kilograme de deșeuri reciclabile", a detaliat Monica Ambro, purtătorul de cuvânt al Poliției Locale Oradea.

Autortățile spun că în zonele în care patrulează polițiștii locali alături de reprezentanții Primăriei, furturile de deșeuri au dispărut. Florin Dume, reprezentant al haldei ecologice, este de părere că "furturile trebuie stopate pentru că se degradează structura orașului, primăria nu-și va atinge țelurile de colectare a deșeurilor reciclabile."

În paralel, firma de salubritate încearcă să-i determine pe orădeni să depoziteze materiale reciclabile în sacii galbeni pe care îi ofera gratuit timp de un an.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri