Peste 200 de voluntari au înotat la Swimathon

Data publicării:
saritura inotator

La startul Swimathonului din acest an s-au aliniat peste 200 de persoane. Chiar dacă unii au făcut o singură tură de bazin, au vrut să atragă atenția sponsorilor asupra proiectelor sociale care au nevoie de fonduri. Printre acestea s-a numărat proiectul fundației Mihai Neșu, pentru care au înotat 40 de voluntari.

"Ne luptăm pentru cauza fundației Mihai Neșu, centru de recuperare și recreere pentru copii cu dizabilități neuromotorii. Centrul este aproape gata, va funcționa în regim caritabil pentru un număr de 50 de copii din Oradea", a explicat Iulia Băcăran, directorul Fundației Mihai Neșu.

Centrul are nevoie de 14 mii de lei lunar pentru îngrijirea şi tratamentul copiiilor cu probleme.

"Este un eveniment de strângere de fonduri prin care încercăm să adunăm sume de bani pentru 15 proiecte ce au fost înscrise și care sunt susținute de diverse companii, grupuri de inițiativă ONG-uri", susţine Claudia Abrudan, directorul Fundației Comunitare Oradea.

"Am venit să înotăm pentru băieții cu probleme Down, am încercat să ajutăm cum putem noi mai bine."

"Înoată peste 244 de înotători la a treia ediție a swimathonului, sunt probe pe echipe care durează 40 de minute, iar la final probe individuale unde înoată copii, manageri ai firmelor orădene", a detaliat Ovidiu Tirla, manager de proiect.

Anul trecut Fundația Comunitară Oradea a reușit să adune 44 de mii de lei în urma unui eveniment asemănător.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri