Peste 800 de elevi din Bihor s-au înscris la o şcoală profesională

Data publicării:
BETA scoala profesionala

Din cele 36 de clase puse la dispoziţie de inspectoratul şcolar Bihor 34 s-au realizat. Numărul elevilor este dublu faţă de anul trecut iar avantajul este că şcoala profesională începe anul acesta din clasa a noua şi nu din a zecea aşa cum era până acum.

"Sunt la profilul electrician joasă tensiune şi am ales acest profil pentru că mi se pare atractiv, spune un elev.

"- De ce o şcoală profesională?
- Pentru că am o bursă, pentru că pot face mai multe zile de practică şi pentru că îmi place."

Un motiv în plus pentru elevi de a alege o şcoală profesională îl reprezintă bursele oferite de companiile din parcul industrial din Oradea, care caută oameni calificaţi în mai multe domenii.

"Rămân la mare căutare meserii pe piaţa forţei de muncă operator CNC, operator maşini comandă numerică, electronişti, electromecanici şi sculeri matriţeri", a detaliat Liana Boangiu, managerul de resurse umane al parcului industrial din Oradea.

"Judeţul Bihor, având înscrişi 1250 de elevi la învăţământul profesional, se află pe primul loc în regiunea de Nord Vest a ţării, în faţa judeţelor Cluj, Bistriţa, Maramureş, Bistriţa, Sălaj şi Satu Mare iar la nivel naţional suntem pe locul şase", a precizat Florian Mierluţ, inspector şcolar în cadrul IŞJ Bihor.

Lista celor care doresc să se înscrie la şcoală profesională rămâne deschisă în Bihor chiar dacă oficial, înscrierile s-au terminat.

Reporter: Diana Grad
Operator: Constatin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri