Piaţă specială pentru micii producători din Bihor

Data publicării:
piata bihoreana

Micii producãtori au fost chemați de inițiatorii proiectului în cartierul Prima, ca să vadă locul unde va fi amenajată piața. Au aflat cum va funcționa aceasta și de ce e importantă.

"Târgul va avea o periodicitate în prima fază, odată pe săptămână, urmând ca în funcție de necesar și de cerințe, să se multiplice", a detaliat Radu Silaghi, directorul executiv al Asociației Firmelor Bihorene.

"Toți dorim produse mai proaspete, toți dorim produse mai bune, toți dorim garanția calității. și dacă se poate, să cumpărăm la prețuri bune", spune Dan Octavian, directorul general al Asociației Firmelor Bihorene.

Micii producãtori recunosc cã au nevoie de o piațã de desfacere a produselor.

"Nu a produce este problema. Problema este a valorifica, a vinde produsul", recunoaşte Teodor Matica, primarul comunei Avram Iancu. "În localitatea Avram Iancu, din 600 de case, 400 produc legume."

Piața și-a gãsit deja un client sigur: o grãdinițã din Oradea, care le va oferi copiilor produse de la fermierii care vor vinde în zonã.

Pentru început, producătorii sunt cei care îşi vor aduce mesele, iar dacă proiectul va da roade atunci piaţa se va extinde. Ea se va deschide până la sfârșitul acestei luni.

reporter: Orsolya Nagy
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri