Pistol fără acte şi camioane radiate din circulaţie, descoperite în vama Borş

Data publicării:
pistol presa

Descoperirea armei a fost făcută puţin după miezul nopţii de luni spre marţi. În timp ce verificau maşina unui cetăţean slovac de 35 de ani, poliţiştii de frontieră au găsit în cabina autoutilitarei un pistol marca Zoraki, Mod 914, calibru 9 mm P.A.K. Alături se afla un încărcator în care se aflau 11 cartuşe.

Şoferul a declarat că a cumpărat arma pentru protecţia personală. A precizat că nu ştia că în România are nevoie de autorizaţie pentru a deţine un astfel de pistol. Arma şi cartuşele au fost confiscate, iar slovacul s-a ales cu dosar penal pentru tentativă la contrabandă calificată şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Spre sfârşitul zilei, tot în Borş au fost oprite la control două autocamioane cu numere de Olanda, conduse de doi cetăţeni turci. Poliţiştii de frontieră au descoperit că TIR-urile au fost radiate din circulaţie cu câteva zile în urmă.
Potrivit unui comunicat al Poliţiei de Frontieră Bihor, şoferii le-au spus autorităţilor că "atât autocamioanele şi documentele acestora le-au fost încredinţate de către patronul firmei la care sunt angajaţi în Afganistan şi nu aveau cunoştinţă de radierea acestora din circulaţie".

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ITPF Oradea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri