Poliţia Locală, doar pe hârtie. Instituţia funcţionează în doar 6 localităţi din Bihor

Data publicării:
BETA politie locala

În Bihor, doar 6 localităţi au intrat în categoria celor ce beneficiază sau vor avea parte de serviciile poliţiştilor locali.

"Au înfiinţat serviciul de poliţie locală, municipiul Oradea, Beiuş, Marghita, Aştileu, Holod şi Oşorhei", a precizat Claudia Timofte, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Bihor.

Dintre acestea, municipiul Beiuş şi comuna Holod au întocmit toate actele necesare, dar nu dispun încă de finanţare.

"Avem înfiinţat compartimentul poliţiei locale, este cuprins şi în organigramă 3 posturi. Nu avem posibilitatea financiară de a susţine costurile se vor ridica pentru echipamente şi scolarizare între 15-20 de mii de lei", explică Adrian Mînz, viceprimarul comunei Holod.

În total, cheltuielile pentru un an cu poliţiştii locali depăşesc 100 de mii de lei. La acestea se adaugă şi o maşină, pentru că autoturismul din dotarea Primăriei este prea uzată. 

În schimb, autorităţile din comuna Oşorhei au găsit fonduri pentru Poliţia Locală, care are patru angajaţi.

"Domeniile de competenţă sunt menţinerea ordinii publice disciplina în cosntrucţii şi afişajul stradal, salubritate, protecţia mediului controlul stradal şi disciplina rutieră", susţine Ladislau Kover, şeful Poliţei Locale Oşorhei.

În Oradea, patrulează 59 de agenţi ai Poliţiei Locale, deşi organigrama instituţiei prevede 204 posturi.

"Anual, bugetul Poliţiei Locale Oradea este de 3 milioane 281 de mii de lei, din care 3 milioane 180 de mii de lei sunt cheltuieli de funcţionare", a detaliat Anca Sas, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

În Bihor au fost aprobate 246 de posturi de poliţişti locali.

reporter: Bogdan Costea
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri