Poliţist reţinut după ce ar fi cerut mită 26 de kilograme de carne

Data publicării:
porc transat

Anchetatorii au stabilit că pe 1 septembrie agentul Sala a oprit un motociclist pe DN79, în Gepiu. Poliţistul a aflat că bărbatul nu avea permis de conducere categoria A, o infracţiune pentru care ar fi trebuit să întocmească actele constatatoare pentru un dosar penal.

„Însă, contrar atribuţiunilor de serviciu Ionuţ Claudiu Sala a pretins şi Lucian Câmpean a fost de acord ca acesta din urmă să-i remită un porc de aproximativ 50 de kilograme. Ca atare, urmare a înţelegerii intervenite lucrătorul de poliţie nu a mai întocmit actele constatatoare şi a stabilit cu Lucian Câmpean ca să se întâlnească a doua zi pentru înmânarea respectiv primirea folosului material", se arată într-un comunicat al Parchetului Bihor.

Marţi, în jurul orelor 16.30, agentul de poliţie s-a dus acasă la cel pe care îl oprise cu o zi în urmă, de unde a luat carnea, spun anchetatorii. A fost aşteptat la intrarea în Nojorid de un echipaj de la Poliţia Rutieră, însoţit de ofiţerii DGA şi de un procuror, care au descoperit produsele în maşina lui Ionuţ Sala.

Agentul şi cel care i-a dat carnea au fost duşi şi la sediul Parchetului, unde au fost reţinuţi pentru dare şi luare de mită. Procurorii vor decide ce măsuri vor fi propuse în continuare în acest caz.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri